Massage voor kinderen en baby’s

 

Onze kinderen hebben het nodig om aangeraakt te worden. Aanraken is een eerste levensbehoefte, zowel voor baby’s, kinderen en volwassen.

Babymassage

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen, het versterkt de band tussen ouder en kind en geeft een gevoel van geborgen zijn. Het werkt daarbij ontspannend en versterkt het immuunsysteem. Aanraken is één van onze levensbehoeften en heeft een kalmerende uitwerking op ons hele organisme. Maar het belangrijkste van allemaal, massage geeft een positief contact waar je allebei plezier aan beleeft. De babymassage wordt stap voor stap aangeleerd, waarbij het tempo wordt aangepast aan je baby. Tussendoor mag je de baby rustig voeden of verschonen. Babymassage is voor baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden. In 3 tot 4 keer leer je een fijne babymassage te geven. Het is mogelijk de cursus individueel te volgen bij mij in de praktijk, of bij je thuis, maar je kunt ook zelf een groepje samenstellen en het gezamenlijk leren. Er is veel mogelijk, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Tarieven

30 minuten € 35

Speciaal tarief
Stel je zelf een groepje samen van 4 personen dan betaal je € 125 per persoon voor de hele cursus.

Massage voor kinderen

In Amerika is onderzoek gedaan naar de effecten van massage bij kinderen en jongeren met ADHD. Dit onderzoek werd uitgevoerd door dr. Tiffany Field (jeugdpsycholoog) van The Touch Research Institute of the University of Miami.
De jongeren die een massage en ontspanningstherapie kregen gaven aan dat  ze zich gelukkiger voelden.
Leerkrachten constateerden dat deze kinderen minder zenuwachtig en minder hyperactief waren, meer aandacht en langere concentratie tijdens het maken van opdrachten hadden.
Recentere studies tonen aan dat kinderen en jongeren tussen de 7 en 20 jaar, die gedurende en aantal weken, twee keer per week een massage van 20 minuten hadden ontvangen, beter gedrag vertoonden, gelukkiger waren en met meer aandacht konden werken.

Een massage kalmeert het lichaam, verbetert de concentratie en zorgt voor een algeheel WEL-ZIJN. Het lichaam maakt tijdens een massage een wondermiddel aan. Dit middel zorgt ervoor dat we ons tevreden, rustig en kalm voelen. Als we dit langdurig en regelmatig ervaren gaan we er zelfs van groeien en beter leren. Het werkt bloeddrukverlagend en we ervaren minder stress. Hoe dit wondermiddel heet? Oxytocine! Om de effecten van dit wondermiddel te voelen hoeven we maar één ding te doen: MASSEREN.

Effecten van massage bij kinderen, kunnen zijn:

  • meer zelfvertrouwen
  • minder spierspanning
  • verbetering van het concentratievermogen
  • verbetering van de slaap
  • verbeteren van het algehele Wel-Zijn

Onze kinderen hebben het nodig om aangeraakt te worden. Massage is een manier om weer in contact te komen met ons lichaam en dat van anderen. Het effect van een massage geeft een goede indruk van wat ontspannen werkelijk betekent.

Hoofdmassage brengt rust in het hoofd. Buikmassage haalt kriebels en spanningen in de buik weg.
Voetmassage laat energie stromen en haalt gedachten uit het hoofd weg.

Alle massages hebben een ontspannende werking. Kinderen geef ik een massage van 20 tot 30 minuten en altijd in aanwezigheid van de ouders of verzorgers.

Doel is om de ouders of verzorgers de massages te leren, zodat ze na een periode van ongeveer 6 weken, met 2 massages per week, zelf hun kind kunnen masseren op het gewenste moment. Bijvoorbeeld ’s ochtends voordat ze naar school gaan of juist na een drukke schooldag. Voor het slapen gaan is ook een goed moment, zeker voor kinderen die moeilijk in slaap komen of angstig zijn.

Tarieven

30 minuten € 35

Speciaal tarief
voor een reeks van 2 massages per week, gedurende 6 weken, bij vooruitbetaling: € 400