Japanse Gezichtsmassage

Meer energie, meer vitaliteit, maar er vooral frisser en energieker uitzien.

Een natuurlijk facelift zonder chirurgische ingreep is teveel gezegd. Evengoed, door de intensieve ontspannende technieken op nek, schouders, hoofd en vooral het gezicht, is het effect na een aantal behandelingen zeer merkbaar. De massage werkt diep door op geestelijk en lichamelijk niveau, waardoor spanning en vermoeidheid aanzienlijk verminderen.

Er zijn duidelijke verschillen tussen Japanse en westerse gezichtsmassages. De kern van de westerse gezichtsmassage is een soepele, lichte streling van het oppervlakkig weefsel. Japanse gezichtsmassage maakt gebruikt van een veel grotere, meer gevarieerde en nog veel meer verfijnde toepassing van technieken: shiatsu, drukpuntmassage.

Volgens de Oosterse filosofie ben je een energieveld. Om, en vanuit dat energieveld vormt zich jouw lichaam. In de Oosterse geneeskunde wordt de Qi, de energiedoorstroming in het menselijke lichaam, beschouwd als essentieel voor de gezondheid. Als er geen goede energiedoorstroming is vormen zich blokkades waardoor klachten ontstaan.

Bij Japanse Gezichtsmassage wordt shiatsu op gezicht en hoofd toegepast, maar ook een stevige nekmassage, diepe massage van de gezichtsweefsels, zachte massage voor de huid en enkele lymfedrainerende technieken.

Opbouw massage

Spanning in het lichaam bevindt zich voornamelijk in het hoofd en de nek. De sessie begint daarom met nek- en schoudermassage om daar de spanning vrij te maken. Gezichtsspieren zullen meestal niet tot ontspanning komen als niet eerst de spanning in de nek en schouders is opgelost.
Daarna volgen de gezichtsmassage met drukpunten, lichte bindweefselmassage van het gezicht, lymfedrainage om de afval- en gifstoffen af te voeren en effleurages (strijkingen) om de sessie af te ronden.

 

Effect massage

  • de gezichtszenuwen die zich vlak onder de huid bevinden worden gestimuleerd.
  • er is een verbeterde toevoer van voedingsstoffen en afvoer van toxines.
  • door de gezichtsspieren te versterken kan huidverslapping vertraagd worden.
  • de lymfestroom verbetert en daardoor ook de afvoer van afvalstoffen en / of vocht.
  • het ontspannen van nek en schouders geeft verlichting en vermindert spanning op het hoofd.
  • de energiestroom wordt in balans gebracht, waardoor de conditie van de huid kan worden verbeterd.
  • het kan helpen bij slaapproblemen en zelfs bij hoofdpijnklachten.

Voor wie?

De massage is geschikt voor iedereen die zich wil ontspannen vanwege vermoeidheid- en stressklachten.
Voor mensen met hoofdpijn en migraine. Een regelmatige massage kan problemen verminderen, soms zelfs laten verdwijnen.
Voor mensen die de conditie van de gezichtshuid willen verbeteren, rimpels, en ook wallen onder de ogen kunnen verminderen, en een gladdere kin en nek behoren tot de mogelijkheden.
Door regelmatig een Japanse gezichtsmassage te nemen kan het verouderingsproces worden vertraagd.

Voor zwangere vrouwen en mensen met psoriasis, eczeem en acne in het gezicht is de Japanse gezichtsmassage niet geschikt.

Een Japanse gezichtsmassage duurt ongeveer 30 minuten.
Voordat ik je ga masseren hebben we eerst een kort gesprek waarin je kunt aangeven wat je wensen zijn en of je klachten hebt. Tijdens de massage lig je op een comfortabele, warme tafel, onder warme doeken.

Na afloop is er tijd om even na te genieten en nog wat te drinken.

Tarieven

30 minuten € 40

... je bent in goede handen ...