Integratieve Massage

Integratieve Massage laat drie verschillende massagevormen samensmelten tot één vloeiend geheel.

Dynamische Massage – Door rollende, wiegende, schuddende en rekkende technieken word je tot op een diep niveau letterlijk en figuurlijk ‘bewogen’ en daarmee ontspannen. Je lichaam wordt dus in beweging gebracht. Dit kan stevig of zacht zijn en ook afwisselend. De beweging is vloeiend, golvend. De grotere bewegingen werken losmakend en openend, de kleine bewegingen gaan dieper naar binnen. Het boeiende van deze techniek is dat het niet op één plek werkt, maar op je hele lichaam, van top tot teen, van buiten naar binnen. Het is daardoor verbindend, energie kan vrijer stromen. Als je bewust met je lichaam bezig bent, met voelen en ervaren, dan is dynamische massage een hele reis! Bij Integratieve Massage word deze techniek vooral ontspannend en speels toegepast.

Intuïtieve Massage – Gebruikmakend van heerlijk geurende olie, wordt je hele lichaam met olie gemasseerd, met rustige, lange, strijkingen, knedingen en fricties. Je lichaam, huid en spieren raken daardoor ontspannen. Deze, vooral klassieke massagetechnieken, worden toegepast op een holistische manier. De basis is hiervoor gelegd door George Downing in het befaamde Esalen-instituut. De massage is zachter en vloeiender dan bijvoorbeeld sportmassage.

Polariteitsmassage – Door het plaatsen van mijn handen op specifieke plaatsen op je lichaam, wordt je energie meer in balans gebracht.
Waar leven is stroomt energie en energie stroomt van plus naar min, van veel naar weinig. Als er blokkades zijn stroomt energie langzamer, moet een omweg zoeken of verdwijnt juist helemaal. Door een plek waar veel energie is te verbinden met een plek met minder energie, kan het weer gaan stromen. Dit doe ik door mijn handen op 2 plaatsen op het lichaam te leggen, waardoor de energie gaat stromen en er meer balans ontstaat. Ook als je niet in energie gelooft is het toch een mooie zachte afsluiting van de massage.

Integratieve Massage is een holistische massage. Dit betekent dat er aandacht is voor het geheel, voor lichaam, geest en ziel. Niet alleen voor een klacht of een gedeelte van je lijf.
Naast de heilzame, ontspannende werking op het lichaam is er een even grote aandacht voor het gevoel, de emotionele beleving en wordt je meegenomen naar een gebied van innerlijke stilte waar de diepste kern van iemands wezen ervaren kan worden. Het is een bezielde, vanuit het hart komende vorm van aanraken, aangeraakt en ‘geraakt’ worden: een woordeloos helen door een liefdevol ontmoeten.

Hoe ziet een Integratieve Massage er uit?

Eerst wordt je lichaam in beweging gebracht door het zacht of stevig, ritmisch te wiegen, te rollen, te rekken en los te schudden.
Dan wordt je met olie gemasseerd – lange strijkingen en diepere knedingen en fricties ontspannen je huid, spieren en geest.
Ter afsluiting, maar ook tijdens de massage, leg ik mijn handen zachtjes op verschillende plaatsen, om de energiestroom vrijer te laten stromen en meer in balans te brengen.

Voordat ik je ga masseren hebben we eerst een kort gesprek waarin je kunt aangeven wat je wensen zijn en of je klachten hebt. Hierdoor kan de massage worden toegespitst op de behoeften die op dit moment spelen, afgestemd op jouw lijf. Geen enkele massage is hetzelfde, omdat geen enkel mens hetzelfde is. Als je vaker komt zul je merken dat de massage steeds meer wordt aangepast aan jouw wensen en lijf.

Tijdens de massage lig je op een comfortabele, warme tafel, onder warme doeken. De olie waarmee ik masseer is amandelolie, verrijkt met 100% natuurlijke etherische olie en… hij is heerlijk warm.

Tarieven

30 minuten € 40
45 minuten € 55
60 minuten € 65
70 minuten € 70
90 minuten € 90

... je bent in goede handen ...